DIY flytning

Det aller nemmeste, men også det aller dyreste er at lade professionelle flyttemænd klare flytningen for dig. Hvis du ikke synes, at du har råd til det, findes der heldigvis andre ting, der kan gøre flytningen nemmere for dig. Bo.dk har listet en række her

1) Mange hjælpere

Sørg for at få mange til at hjælpe dig. Det gør flytningen hurtigere, knap så hård og så gider folk måske også hjælpe dig en anden gang. Sørg for masser af drikkevarer og snacks til dine hjælpere, så går det hele lidt lettere. 

2) Møbelhunde

Brug møbelhunde til at transportere dine ejendele til og fra flyttebil eller trailer, så du undgår at skulle løfte mere end højst nødvendigt. Møbelhunde kan typisk klare belastninger på flere hundrede kg og er lette at at styre, selv når de er lastet med tunge ting. Det er en god idé bruge to møbelhunde, når du skal transportere de største møbler. Møbelhunde kan købes online eller i de fleste byggemarkeder fra 150-200 kr. og op efter. Prisen afhænger af, hvor mange kg de kan bære. Du kan også leje møbelhunde hos flyttefirmaer, byggemarkeder, og transportudlejningsfirmaer.

3) Sækkevogne og bæreseler


På en sækkevogn kan du stable 2-3 flyttekasser og dermed også skåne kroppen for tunge løft. Skal du opad mange trapper med dine ejendele, kan du bruge en trappesækkevogn – enten en manuel eller en elektrisk. Disse typer sækkevogne er typisk ret dyre, men du kan også godt finde flyttefirmaer, byggemarkeder, og transportudlejningsfirmaer, som lejer dem ud. Skal du opad trapper med store møbler, kan du nok ikke undgå at skulle løfte dem. I den forbindelse kan du overveje at leje bæreseler/flytteseler.  

5) Bøjlestativer

Køb eller lej et eller flere bøjlestativer med hjul til at flytte dit tøj. På den måde slipper du for at tøjet bliver krøllet under flytningen og undgår at skulle stryge det igen. Hvis du er bange for at tøjet bliver beskidt under flytningen, kan du dække stativerne over med afdækningsplast, eller i stedet flyttekasser beregnet til tøj, som har indbygget bøjlestang.

6) Glasindsatser

Hvis du har mange glas, bør du bruge en flad 10’er på at købe en indsats til flyttekassen. Den beskytter glassene under flytning, så du slipper for at skulle pakke hvert enkelt glas forsvarligt ind i avispapir eller lign. Du kan købe indsatser til flyttekasser i de fleste byggemarkederne.


7) Beskyt møblerne 

Der findes en lang række ting, som kan bruges til at beskytte dine ejendele under flytningen. Du kan købe eller leje flyttetæpper, som sikrer møbler mod ridser. Du kan købe kant- og hjørne foam til at beskytte skånsomme kanter på fladskærm, malerier o. lign. Du kan købe kraftigt afdækningsplast, store ruller af bølgepap og bobleplast, som beskytter langt bedre end krøllet avispapir.