Aflæs målere


I forbindelse med din flytning skal du aflæse målere på både den gamle og den nye adresse og melde din flytning til dit forsyningsselskab af el – og hvis relevant dit forsyningsselskab af hhv. vand og varme.


1) På din gamle adresse

Husk at melde din flytning til forsyningsselskabet inden for fristen. Hvor lang tid før fraflytningen fristen er, varierer fra forsyningsselskab til forsyningsselskab. Tjek derfor i god tid op på, hvad fristen er hos dit forsyningsselskab. Glemmer du at melde flytningen i tide, kan du nemlig risikere at skulle betale for forbruget på adressen, efter at du er flyttet. Du hæfter nemlig for forbruget på din gamle adresse, indtil forsyningsselskabet har registreret, at du er flyttet.

I forbindelse med fraflytningen skal du aflæse målerne og give oplysningerne videre til forsyningsselskabet, som skal bruge tallene i flytteopgørelsen. Aflæsningen skal gerne ske den dag, du flytter ud.

Orienter dig nærmere om fraflytningsproceduren på dit forsyningsselskabs hjemmeside.


2) På din nye adresse

Aflæs ved indflytning vand-, varme- og elmåler og hold løbende øje med dit forbrug. Forbruget på din nye adresse er som regel sat efter den tidligere beboers forbrug, og forskellen mellem det og dit reelle forbrug kan godt være stor. Derfor bør du aflæse og notere dit forbrug i de første 3-6 måneder.

Hvis du kan se, at dit forbrug enten er meget højere eller meget lavere end den tidligere beboers, bør du videregive dine aflæsninger til forsyningsselskabet, så de kan regulere dine fremtidige betalinger, så de svarer til dit reelle forbrug.